de Liemers

In Gelderland tussen Arnhem en de Duitse grens ligt de Liemers. Heb jij nog nooit van de Liemers of het Gelders Eiland gehoord?
Dat is niet zo gek, want deze Gelderse regio is nog redelijk onbekend. En dat terwijl dit groene gebied zoveel moois te bieden heeft.
De Liemers kent vele fietsroutes, heeft een rijke historie, een heel aantrekkelijk landschap, prachtige dorpen en heerlijke streekproducten.
.
Dus wil je de Liemers ontdekken, en heb je zin in een leuke fietstocht op een unieke manier? Ontdek dan de Liemers op een van onze e-loopfietsen of een van onze e-choppers.
.
.
.
.
De Liemers bestaat uit meer dan 40 plaatsen. Hiervan zijn de 7 dorpen, Lobith, Tolkamer, Tuindorp, Spijk, Herwen, Aerdt en Pannerden, de dorpen die het Gelders Eiland vormen. Er is van alles te beleven in de Liemers en op het Gelders Eiland.
.
Wat denk je van:
.

Er zijn vele routes beschikbaar in deze mooie omgeving. Hierbij een selectie van een aantal leuke routes:

De streekproductenroute
Boeren en tuinders in de Liemers zijn met recht trots op hun producten. Deze route laat jou kennis maken met meerdere van deze producten, te herkennen aan de naam Liemers Trots.

Molentocht
De Liemers telt meerdere molens.
Deze route leid je langs de Coornmolen, de Buitenmolen en Grutterij-Korenmolen De Hoop. Neem eens een kijkje in de molens. (Let wel op de openingstijden).

Grutterij- Korenmolen De Hoop heeft zelfs een winkeltje, met authentieke producten.

 

Rondje Bijland inclusief fietstrekpontje over de oude Waal.

.

Zin in Zevenaar

Voordat je het gezellige Zevenaar bereikt kom je door de dorpen Herwen, Babberich en Oud Zevenaar. Met onder andere Huize Aerdt, Landgoed Halfsaf. Geniet in Zevenaar van de heerlijke terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Je kunt dezelfde route terug nemen, maar als je nog meer wilt ervaren volg je de route Ooy, Pannerden, Aerdt en Herwen.
.
.

.

Je kunt een knooppuntroute volgen via de app of met een fysieke kaart. Maar uiteraard kun je ook gewoon “je neus achterna”. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Tip
• 4 weken 1 avond per week 2 uur lang genieten van de heerlijke voorjaars- zomeravonden. Bestel een strippenkaart voor € 65,-
• Een picknickmand gevuld met verse harde broodjes, beleg, flesje water, flesje jus d’orange en koffie/ thee. Reserveer deze voor € 9.50 per persoon.